Procesul de corupție al lui Oprișan, amânat din nou

Procesul de corupție al lui Oprișan, amânat din nou

Oprișan a declarat presei, la ieșirea din sala de judecată a Curții de Apel Cluj, unde a fost audiat peste două ore și jumătate, că este optimist și are încredere că magistrații vor face dreptate în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am fost audiat, pentru că nu am nimic de ascuns și sunt nevinovat. Am răspuns punctual și detaliat la fiecare punct din rechizitoriu. Acuzațiile nu au nicio legătură cu realitatea, ele sunt false și mincinoase în marea lor parte. Am încredere în magistrații judecători cinstiți din România că vor face dreptate în acest caz, eu aș fi vrut să se fi terminat mai repede acest proces. S-a dat un termen pentru 8 septembrie, când vor reaudiați 12 martori, la cererea DNA. Sunt optimist pentru că sunt nevinovat”, a spus Oprișan.

Acesta a adăugat că nu crede că procesul se va termina în 8 septembrie, pentru că totul va depinde de cei 12 martori, dacă vor veni toți pentru a fi reaudiați.

Avocatul lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat, la rândul său, că este vorba despre 12 martori care au fost audiați în faza de urmărire și în fața primei instanțe.

„Se cere practic reaudierea lor în fața Curții de Apel Cluj. Administrarea unei astfel de probe este necesară având în vedere că soluția primei instanțe a fost de achitare a clientului meu. Este firesc ca instanța de apel să perceapă aceste probe”, a explicat Mateuț.

Înainte de a intra în sala de judecată, Marian Oprișan a declarat că s-a prezentat la termenul stabilit la Curtea de Apel Cluj din respect față de lege și față de magistrați.

„Cred că mi-am demonstrat nevinovăția până acum, alții trebuie să demonstreze ceea ce au greșit. Cred că în România există justiție, există magistrați judecători cinstiți, garanți ai statului de drept”, a afirmat Oprișan.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprișan (PSD) a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals și uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpați vicepreședintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcției Economice, Ion Costeanu, directorul Direcției Tehnice, Liviu Rusu, fost șef Serviciu Drumuri și Poduri din Direcția Tehnică a Consiliului Județean.

Procurorii au susținut că o comisie de licitație de la Consiliul Județean, numită de Marian Oprișan, ar fi încredințat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, virați de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzații se refereau la achiziția corpului de clădiri de la „Căprioara” și la sumele cheltuite pentru întreținerea unităților de protocol Vila „Rucăr” și „Hanul dintre Vii”, situate în localitățile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreținerea cărora Consiliul Județean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

În 2006, când Oprișan a fost deferit justiției, DNA spunea că Judecătoria Focșani este cea competentă pentru a soluționa cauza. În 14 noiembrie 2007 însă, magistrații de la Judecătoria Focșani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru refacerea urmăririi penale.

În februarie 2008, dosarul lui Marian Oprișan a ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. O lună mai târziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, după ce instanța supremă a admis strămutarea acestuia.

Atunci, strămutarea a fost cerută de procurori, care au susținut că Oprișan ar fi oferit locuințe unor judecători din zonă și că popularitatea acestuia ar putea afecta judecata imparțială a magistraților.

În februarie a.c., Marian Oprișan a fost achitat de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca, însă sentința a fost atacată de DNA, astfel că în mai a avut loc primul termen la Curtea de Apel Cluj, amânat atunci pentru 23 iunie, întrucât unul dintre inculpații din dosar a solicitat un alt termen, până la care să își angajeze un apărător.

Avocatul Mateuț declara atunci că sentința Curții de Apel Cluj va fi definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
Cea mai mare capcană. Ce se întâmplă cu mesajele șterse din telefon
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×